Italienskinspirert sylteflesk
Apéritif

Italienskinspirert sylteflesk

Det tar litt tid å lage sylteflesk. Men du verden så mye deilig å putte i munnen du får. Her er den måten italienerne gjør på.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og salt. Legg i sideflesket, skru ned varmen og la den trekke ved i ca. halvannen time. Skum evt. av. Det skal ikke dannes bobler på overflaten bare svake krusninger.
  2. I mellomtiden lages krydderlake ved å koke opp vann sammen med salt og krydder. Avkjøl litt.
  3. Ta sideflesket opp. Skjær det gjerne opp i mindre porsjonsbiter. Da vil det raskere trekke til seg smaken av krydderene.
  4. Legg sideflesket oppi en bolle med lokk. Hell krydderlaken over og sett til avkjøling.
  5. Settes kaldt (maks. 4-5 grader) i minst en uke. Du kan godt oppbevare flesket i laken enda lenger. Deretter holder det seg i kjøleskap minst en uke.
  6. Hvis du synes sylteflesket er for salt, kan du vanne det ut et par timer før servering. Skjæres i syltynne skiver til julefrokostbordet.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her