Jamies yndlingssalat
Fra boka Gjør som Jamie av Jamie OliverUtgitt på Gyldendal Forlag.

Jamies yndlingssalat

Fremgangsmåte

Først legger du tynne skiver med sjalottløk i en skål og heller eddik over, slik at all løken blir dekket av eddik. Hvis sjalottskivene er tynne og fine, tar det bare 10-15 minutter før eddiken har gjort sin virkning.

Oppbevar alle ingrediensene i kjøleskapet til gjestene sitter rundt bordet. Sprett en flaske tørr hvitvin til dem, og så setter du i gang:
Sleng estragonbladene i en bolle og ha i druer, løkskivene pluss 5 spiseskjeer av eddiken de er marinert i, og olivenolje. Vend på alt sammen, og smak til med salt og pepper hvis det er nødvendig. Vær forsiktig med saltet, for osten er ganske salt. Bruk klype og fordel salaten på fire tallerkener. Riv eller smuldre geitosten over salaten, og drypp over det som måtte være igjen av dressing.

Sendt inn av Fra boka Gjør som Jamie av Jamie OliverUtgitt på Gyldendal Forlag.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her