Janssons Frestelse
Christina Vikre

Janssons Frestelse

Fremgangsmåte

Dette er den originale oppskriften på denne svenske tradisjonelle retten.

Smør en ildfast form og legg et lag poteter i bunnen, deretter hakket løk og så ansjosfileter. Repeter dette og avslutt med et lag potet på toppen.
 
Sett inn i ovnen på 150 grader og la fristelsen "svette litt" i ca 20 minutter. Ta den ut og hell over ansjoslaken og kremfløten - strø litt strøkavring på toppen.
 
Sett inn i ovnen på nytt og stek på 150 gr (gjerne varmluft) i 45 minutter. Dekk med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden dersom fristselsen blir for mørk. 
 
Denne retten kan med fordel lages dagen før. Den blir bare bedre av at smakene får satt seg.
 
Serveres tradisjonelt med halve kokte egg, syltet rødbet, og knekkebrød ved siden av.
 

Sendt inn av Christina Vikre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her