Tomatsild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Tomatsild

Du lager selvfølgelig tomatsild selv. Her er den veldig enkle oppskriften som gir deg ett glass

Fremgangsmåte

Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.

Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpuré og kok opp.

Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter. Avkjøl og rør inn vann, eddik og krydder.

Bland silden med tomatsausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken. Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager din egen kryddersilde her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

4
4/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen