Jegerburger av reinskav
Foto: LauriPatterson

Jegerburger av reinskav

En stor, mettende og smaksrik burger passer som hånd i hanske for en sulten jeger eller andre som "bare" har lyst på en burger.

Fremgangsmåte

  1. Halvtin kjøttet og kvern eller hakk det.
  2. Rør inn salt og pepper samt kremost, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  3. Del deigen i 8.
  4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, tynne burgere.
  5. Stek bacon og legg til avrenning på kjøkkenpapir. Stek soppen.
  6. Stek burgerne på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side.
  7. Varm polarbrød og fyll så med salat, rømme, burger, bacon, løk, og gelé som vist på bildet.
  8. Toppes med en kvast timian.
 
Tips: Dersom du har tilgang til viltkjøtt, slik som elg eller reinsdyrkjøtt, er dette perfekt til burgerne, men du bør blande inn litt vanlig kjøttdeig slik at du får litt fett inn i burgerne.
 
Tips: Vilt er veldig magert kjøtt og burgerne kan lett bli tørre dersom du kun bruker viltkjøtt.
 

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her