Julekake med øl
Brodogkorn.no

Julekake med øl

I julekaken eller julebrød som mange kaller det kan du bruke øl. Det vil sette en ekstra spiss på smaken. Du baker det enkelt selv.

Fremgangsmåte

  1. Fordeig:
    Vend noen ganger på ølflasken før du heller over i en plastbolle og blander med gjæren. Bland inn melet og la stå med plast over til neste dag. 
  2. Bløtlegging:
    Dynk rosinene i øl og la ligge natten over. Sil deretter av ølet og ta vare på det i en annen beholder.
  3. Fordel gjerne rosinene utover et fat og legg dem i fryseren, da vil de tåle eltingen bedre.
  4. Hoveddeig:
    Varm opp ølet til 50 °C. Bland alle ingrediensene til hoveddeigen, utenom fordeigen og smøret. Elt i en kjøkkenmaskin på lav fart til deigen blir smidig og glatt. Mot slutten kan du øke farten noe.
  5. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne nesten som en tyggis. Elt inn fordeigen og smøret litt og litt på lav fart. Helt til slutt elter du forsiktig inn rosinene. La deigen hvile ca. 1 time til dobbel størrelse.
  6. Del deigen i to like store emner og form til runde kaker.
  7. Ha brødene på et bakepapirkledt stekebrett og la heve til nesten dobbel størrelse. 
  8. Pensle brødene med egg eller dryss over mel og snitt et rutemønster med en skarp kniv rett før steking.  
  9. Stek brødene på 220 °C i 5 minutter, senk temperaturen og stek videre på 180 °C i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:
Brødet smaker best om du bruker hele krydder og maler dem med en morter like før du tilsetter krydderet i deigen.

Det er nå du skal bake julebrødene

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her