Julekake med øl
Brodogkorn.no

Julekake med øl

I julekaken eller julebrød som mange kaller det kan du bruke øl. Det vil sette en ekstra spiss på smaken. Du baker det enkelt selv.

Fremgangsmåte

  1. Fordeig:
    Vend noen ganger på ølflasken før du heller over i en plastbolle og blander med gjæren. Bland inn melet og la stå med plast over til neste dag. 
  2. Bløtlegging:
    Dynk rosinene i øl og la ligge natten over. Sil deretter av ølet og ta vare på det i en annen beholder.
  3. Fordel gjerne rosinene utover et fat og legg dem i fryseren, da vil de tåle eltingen bedre.
  4. Hoveddeig:
    Varm opp ølet til 50 °C. Bland alle ingrediensene til hoveddeigen, utenom fordeigen og smøret. Elt i en kjøkkenmaskin på lav fart til deigen blir smidig og glatt. Mot slutten kan du øke farten noe.
  5. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne nesten som en tyggis. Elt inn fordeigen og smøret litt og litt på lav fart. Helt til slutt elter du forsiktig inn rosinene. La deigen hvile ca. 1 time til dobbel størrelse.
  6. Del deigen i to like store emner og form til runde kaker.
  7. Ha brødene på et bakepapirkledt stekebrett og la heve til nesten dobbel størrelse. 
  8. Pensle brødene med egg eller dryss over mel og snitt et rutemønster med en skarp kniv rett før steking.  
  9. Stek brødene på 220 °C i 5 minutter, senk temperaturen og stek videre på 180 °C i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:
Brødet smaker best om du bruker hele krydder og maler dem med en morter like før du tilsetter krydderet i deigen.

Det er nå du skal bake julebrødene

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her