- Nøttebunn:
- Pisk eggehvite og sukker til en løs marengs. Melis og hasselnøtter kjøres i food processor.
- Bland melisen med de hakkete nøttene og rør dette sammen med marengsen. Fyll massen i en springform ( ca.18-20 cm) som har bakepapir i bunnen. Stekes lys gyllen ved 160 grader i ca 30 min.
- Solbærkompott:
- Kok opp vann og sukker. Tilsett ¾ av solbærene. Kok inn og sil. Tilsett resten av bæra og la de trekke i 10 minutter. Tilsett gelatin, avkjøl litt og legg deretter over nøttebunnen. Fryses.
- Thaitivanilje-bavaroise:
- Kok opp melken med sukker og vaniljestang. Bland så melken med eggeplommene og leger massen. Tilsett så gelatinen og sett massen til avkjøling i romtemperatur. Vend så inn fløtekremen. Fyll vanilje-bavaroisen i en bombeform, ca ¾ full, på toppen legges kompott og bunn som er frossen, med nøttebunnen øverst. Fryses i ca 3 timer.
- Solbærglasur:
- Gi alt et godt oppkok, sil og avkjøl. Rør opp med visp før bruk. Glasuren helles over kaka rett fra frys.
Se alt det deilige du kan bruke solbær til
Lyst til å bake en annen kake finner du veldig mange her