Agurken grovhøvles. Dryss salt over massen, som så får stå og trekke ca 1 time på et kaldt sted.
Knus hvitløkfeddene i morter sammen med ½ ts salt. Ha massen over i en bolle og rør den ut med oljen. Skjær skorpen av loffskivene og fukt loffen med litt vann. Ha hvitløk, olje og loffskiver (hvor vannet ikke skal presses ut) i en bolle, tilsett yoghurten litt etter litt og pisk suppen til den blir jevn og tyktflytende. Ikke pisk for kraftig og langvarig.
Tilsett vannet under fortsatt pisking. Klem væsken ut av agurkmassen og ha massen i suppen. Dryss over med finhakket frisk dill og server suppen straks den er ferdig.
Her finner du oppskrifter på veldig mange andre supper
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig