Kaldhevede kanelboller
Dansukker.no

Kaldhevede kanelboller

Disse kanelbollene er deilige og enkle å bake.De skal nemlig kaldheves og mens det skjer kan du gjøre noe annet

Fremgangsmåte

Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet. Sett til side.

Bolledeig:
NB Både melk og smør skal være kjøleskapskalde til denne deigen:

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken samt sukker, vaniljesukker og terninger av smør eller margarin.

Rør i melet og arbeid deigen smidig og jevn. Kjevle ut deigen på melet bakebord, deigen skal være ganske løs, men er den vanskelig å jobbe med, kan du arbeide inn litt mer mel.

Heving og utkjevling:
Skjær eller del deigen med pizzahjul i 8 cm store kvadrater. Legg en liten teskje fyll på hvert deigemne, og dra så hjørnene mot midten og klem ordentlig til. Legg bollene i muffinsformer og la dem heve i romtemperatur i ca. 2 timer - eller over natten.

Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stek i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 8 minutter.

La dem avkjøle under kjøkkenhåndkle. Kanelbollene er fine å fryse.

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her