Kalv i gressløksaus

Kalv i gressløksaus

Kalv smaker alltid godt, og da spessielt med nyhakket gressløk.

Fremgangsmåte

Skrell og hakk sjalottløk og la surre i smør i en kjele.

Hell over fløte og kraft. Kok opp til væsken tykner, det kan ta litt tid men sausen blir best om den får småsurre slik.

Smak godt til med nykvernet pepper og salt.

Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det raskt på alle sider i stekepannen ved sterk varme i olivenolje.

La ettersteke i ovnen ved 180 grader C, 5-10 minutter til kjøttet er rosa inni. La kjøttet "hvile" og skjær i skiver like før servering.

Server med smørdampede grønnsaker og gode mandelpoteter er herlig til.

Deilige oppskrifter med kalv

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen