Kalvefilet på jordskokkpuré med ristet østerssopp og minisavoykål
Apéritif

Kalvefilet på jordskokkpuré med ristet østerssopp og minisavoykål

Når du kombinerer den nydelig kalvefilet med jordskokkpuré, ristet østerssopp og minisavoykålda, kan du venner til middag.

Fremgangsmåte

Del opp fileten i like store biffer, pensle med soya-hetvinblandingen og brun dem i olje på begge sider. Overfør til en ildfast form. Dryss over pepper og salt og etterstek i ovn i 5 minutter ved 200 grader. La hvile 15 minutter og sett inn i ovnen igjen ytterligere 3 minutter, la hvile 5 minutter før servering.

Du kan også steke fileten hel. Etterstek den 5 minutter andre gangen og la den hvile 10 minutter før du skjærer den opp i jevne skiver.

I mellomtiden koker du ut pannen med litt vann samt resten av soya-vinblandingen til det er noen spiseskjeer igjen. Bland med 2 ss av din beste olje og hell dette rundt kjøttet ved servering.

Jordskokkpuréen:
Skrell og skjær jordskokkene i terninger/skiver. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke oksiderer (blir grå). Smelt smøret på middels varme og fres jordskokker og løk til det er blankt. Hell på vann og la småkoke til det er mørt, ca 30 minutter. Mos med stavmikser og spe med melk til det blir en linn grøt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft og rør inn parmesan til slutt.

Minisavoykålen:
Skjær minisavoykålen i tynne strimler og blansjer i kokende saltet vann i 1 minutt. Hell av vannet og la dryppe godt av seg. Sprøstek skinkeskivene som er skåret i tynne strimler i tørr panne og legg på kjøkkenpapir. Varm oljen i den samme pannen og fres løk og østerssopp, bland i savoykålstrimlene og fres videre til kålen er myk. Klipp over timian og smak til med salt og pepper. Dryss over skinkestrimlene ved servering.

Anrettes ved å fordele jordskokkpuré på tallerkener, legge kjøttskiver eller biffene oppå og kålblandingen ved siden av. Drypp sjyen rundt. Server gjerne råstekte poteter til.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her