Kalvefilet på jordskokkpuré med ristet østerssopp og minisavoykål
Apéritif

Kalvefilet på jordskokkpuré med ristet østerssopp og minisavoykål

Når du kombinerer den nydelig kalvefilet med jordskokkpuré, ristet østerssopp og minisavoykålda, kan du venner til middag.

Fremgangsmåte

Del opp fileten i like store biffer, pensle med soya-hetvinblandingen og brun dem i olje på begge sider. Overfør til en ildfast form. Dryss over pepper og salt og etterstek i ovn i 5 minutter ved 200 grader. La hvile 15 minutter og sett inn i ovnen igjen ytterligere 3 minutter, la hvile 5 minutter før servering.

Du kan også steke fileten hel. Etterstek den 5 minutter andre gangen og la den hvile 10 minutter før du skjærer den opp i jevne skiver.

I mellomtiden koker du ut pannen med litt vann samt resten av soya-vinblandingen til det er noen spiseskjeer igjen. Bland med 2 ss av din beste olje og hell dette rundt kjøttet ved servering.

Jordskokkpuréen:
Skrell og skjær jordskokkene i terninger/skiver. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke oksiderer (blir grå). Smelt smøret på middels varme og fres jordskokker og løk til det er blankt. Hell på vann og la småkoke til det er mørt, ca 30 minutter. Mos med stavmikser og spe med melk til det blir en linn grøt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft og rør inn parmesan til slutt.

Minisavoykålen:
Skjær minisavoykålen i tynne strimler og blansjer i kokende saltet vann i 1 minutt. Hell av vannet og la dryppe godt av seg. Sprøstek skinkeskivene som er skåret i tynne strimler i tørr panne og legg på kjøkkenpapir. Varm oljen i den samme pannen og fres løk og østerssopp, bland i savoykålstrimlene og fres videre til kålen er myk. Klipp over timian og smak til med salt og pepper. Dryss over skinkestrimlene ved servering.

Anrettes ved å fordele jordskokkpuré på tallerkener, legge kjøttskiver eller biffene oppå og kålblandingen ved siden av. Drypp sjyen rundt. Server gjerne råstekte poteter til.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her