Kalveschnitzel med erter og ansjos
Apéritif

Kalveschnitzel med erter og ansjos

Noen tenker på dette som østerrisk hverdagsmat, men det er i så fall en delikatesse kamuflert som hverdagsmat for retten er mektig god.

Fremgangsmåte

  1. Første steg er å dele kjøttet i skiver og banke det med det kjøkkenredskapet som egner seg best. Om du altså ikke har en kjøttbanker. Et tips er å bruke brødformen eller kjevla. Målet er å få kjøttet til å bli ca 1cm tykt og med lik tykkelse over det hele. 
  2. Neste steg er å ha et vispet egg på en tallerken og en med hvetemel. Du har allerede satt på ovnen og stekepannen må være varm før du har i halvparten av smøret. Det skal være lysbrunt før kjøttstykket legges oppi.
  3. Før det tar du kalvestykket med en gaffel og legger det først i egget med begge sidene og deretter i melet før du har det i stekepannen og steker det i ett til to minutter på hver side. Mel- og eggblandingen skal ha blitt til en gyllen skorpe før du er ferdig. 
  4. De grønne ertene koker du i fem minutter maks og smøret smelter du. 
  5. Nå er det bare anretning igjen. Ha schnitzelen på fatet med ertene og litt smelta smør.
  6. Skvis en skive sitron og strø en god dæsj maldonsalt over kalveschnitzelen før du pynter med ansjos til slutt. Hvor mye ansjos er avhengig av smak og behag. 

NB! Noen liker også å ha kokte poteter til denne retten.

Se flere spennende retter med kalveschnitzel her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her