Kamskjell med brokkoli og hvitløk
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Kamskjell med brokkoli og hvitløk

Norske ferske kamskjell er noe av det beste som finnes. I denne oppskriften får de følge av sommerfrisk brokkoli, bacon og hvitløk. Lettlaget og veldig smaksrikt.

Fremgangsmåte

Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.

Brokkolikrem:
Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til side. Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smør til puré.

Tilsett crème fraîche og smak til med salt og kajennepepper.Stek de avlagte brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper. 

Hvitløkkrem:
Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.  

Vinaigrette: 
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje.

Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger. 

Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.

 Her finner du mange oppskrifter med kamskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen