Kamskjell og asparges i soyavinaigrette
Apéritif

Kamskjell og asparges i soyavinaigrette

Kamskjell og asparges er fastfood av beste sort. Denne lekkerbiskenen lager du på noen få strakser.

Fremgangsmåte

Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.

Skrell og kok asparges i 3 minutter. Skyll i kaldt vann. Gjenta med ertene. Sett til side mens du lager kamskjellene.

Skjær et rutemønster i den ene enden av hvert kamskjell for å få en fin stekeflate.

Varm opp en panne med litt smør. Stek kamskjellene 1 minutt på begge sider. Hold varme. Dryss over salt og pepper.

Skyll pannen og varm den opp med litt smør på ny. Stek aspargesen raskt i pannen.

Fordel asparges på tallerkener. Legg kamskjell oppå. Dryss over ristede sesamfrø. Drypp over vinaigretten. Pynt med frisk koriander. 

Server med kokt ris eller godt brød samt ekstra sitron- eller limebåter.

Tips:
Retten kan godt lages på grillen. Da behøver du ikke koke aspargesene på forhånd. Men pass på dem slik at de ikke blir for hardt grillet. 

Mange flere oppskrifter på kamskjell finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her