Karrystekt torsk med avokado- og myntekrem, squash og tomat
Foto: Maxim Chernigovskiy

Karrystekt torsk med avokado- og myntekrem, squash og tomat

Denne kombinasjonen er både frisk og smaksintens. Alle kommer til å like fisk enda mer etter dette.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til karrimelet og sett til side.
  2. Tørk av torskefileten og skjær den i porsjonsbiter. 
  3. Dypp skinnsiden av torskebitene i karrimelet og sprøstek den på skinnsiden i smør ved middels høy varme i en panne.
  4. Snu og stek videre på kjøttsiden. 
  5. Ta ut fisken og hold varm. Kok ut pannen med litt vann og ta vare på sjyen.
  6. Myntekrem: Bland alle ingrediensene til myntekremen, og spe med litt vann hvis den blir veldig tykk - den skal ha tynnere konsistens enn yoghurt.
  7. Stek squash delt i kubber i olje i pannen. Tilsett tomatterninger og stek videre til gjennomvarm, smak til med salt og pepper.
  8. Server torskebitene på squash og tomat. Hell myntekremen rundt og avslutt med stekesjyen. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her