Kinesiske wontons i chilisaus

Kinesiske wontons i chilisaus

Det er lett å bli hekta på deilige Wontons! Wonton kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus. Lag opp en stor porsjon når du først er i gang og frys ned resten til noen virkelig gode middager fremover.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til wontonfyllet i en food processor, bortsett fra vannet. Kjør ingrediensene til en jevn masse, og tilsett litt og litt vann til fyllet har en klissete, men fast konsistens.

Legg et wontonpapir i hånden, med et av hjørnene pekende mot fingerspissene som en diamant. Tilsett 1ts med wontonfyll. Pensle spissen lengst fra deg med vann og brett wontonen i to, slik at kantene treffer hverandre og du har et triangel. Med spissen på triangelet fortsatt pekende oppover, pensle litt vann på den ene spissen (til venstre eller høyre) og brett de to ytre kantene mot hverandre, slik at wontonen ser ut som en bispehatt. Legg til side på et bakebrett ikledd bakepapir. Fortsett slik til du har brukt opp alt fyllet.

Kok opp en stor kjele med vann. Mens vannet koker lager du chilisausen. Bland sammen soyasaus, kinesisk sort eddik, kinesisk chiliolje, sesampaste, sukker og hvitløksfedd i en liten bolle.

Når vannet koker tilsett en og en dumpling, og pass på at de ikke fester seg til hverandre. Tilpass varmen slik at vannet småkoker, og kok wontons til de flyter til toppen ca 2 minutter. Spar 1dl av kokevannet og bland dette inn i chilisausen. Hell vannet av wontonsene og ha tilbake i kjelen sammen med chili saus. Rør godt og server straks toppet med finhakket gressløk.

Tips:
Dobble gjerne oppskriten når du først er i gang. Dumplings kan fryses ned og kokes fra frossen tilstand. Koketiden blir da 4 minutter.

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen