Kjøttboller i fyldig tomatsaus
Foto: fazeful

Kjøttboller i fyldig tomatsaus

Alle liker kjøttboller. Spesielt barna når de er med tomatsaus.

Fremgangsmåte

  1. Kjøttboller: Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, hvitløk, muskat og egg.
  2. Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.
  3. Varm olje i en jerngryte og brun kjøttbollene. 
  4. Ta dem ut og hold varme.
  5. Tomatsaus:
  6. Tilsett lit mer olje i pannen og ha i løken som får surre litt. Tilsett deretter hvitløk og surr videre samme med krydderne.
  7. Hell oppi tomatene og grønnsakskraften.
  8. Rør om og la småkoke i 20 minutter.
  9. Legg oppi kjøttbollene og la trekke i 10 minutter.
  10. Smak til og dryss over finhakket persille eller basilikum. 
  11. Server med godt brød og nykokt pasta eller poteter.

Mange andre deilige retter med kjøttboller

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her