Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille
Kalettes

Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille

Blomsterkål kalles også kalettes, og er en krysning av rosenkål og grønnkål. En smaksrik grønnsak som passer godt sammen med kjøttboller og tomatsaus.

Fremgangsmåte

Skrell løken og gulroten. Vask og skrell selleriroten. Hakk løken, gulroten og sellerien og legg dem i en stor kasserolle sammen med 3 spiseskjeer olivenolje og 2 laurbærblad. Sauter dem i 4 minutter på lav varme og tilsett tomaten. Kok det på lav varme i 15 minutter dersom du bruker tomatpuré og 1 time dersom du bruker modne tomater. Rør om av og til.

Dypp brødet i melken. Skrell og hakk opp hvitløken. Bland kjøttet med egg, brødet (som du vrir melken ut av først), hvitløk og halvparten av persillen.

Legg til en klype kanel og krydre etter egen smak.

Form kjøttbollene; rull dem i melet, plasser de på et brett og bak dem i ovnen på 200 grader.

Kutt av bunnen på blomsterkålene, vask dem og kok dem i vann med salt i ca. 5 minutter.

Ta laurbærbladene ut fra tomatsausen og knus grønnsakene. Tilsett kjøttbollene og blomsterkål i sausen og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Så snart det er ferdig drysser du resten av persillen på toppen før du serverer

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kalettes

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her