Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille
Kalettes

Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille

Blomsterkål kalles også kalettes, og er en krysning av rosenkål og grønnkål. En smaksrik grønnsak som passer godt sammen med kjøttboller og tomatsaus.

Fremgangsmåte

Skrell løken og gulroten. Vask og skrell selleriroten. Hakk løken, gulroten og sellerien og legg dem i en stor kasserolle sammen med 3 spiseskjeer olivenolje og 2 laurbærblad. Sauter dem i 4 minutter på lav varme og tilsett tomaten. Kok det på lav varme i 15 minutter dersom du bruker tomatpuré og 1 time dersom du bruker modne tomater. Rør om av og til.

Dypp brødet i melken. Skrell og hakk opp hvitløken. Bland kjøttet med egg, brødet (som du vrir melken ut av først), hvitløk og halvparten av persillen.

Legg til en klype kanel og krydre etter egen smak.

Form kjøttbollene; rull dem i melet, plasser de på et brett og bak dem i ovnen på 200 grader.

Kutt av bunnen på blomsterkålene, vask dem og kok dem i vann med salt i ca. 5 minutter.

Ta laurbærbladene ut fra tomatsausen og knus grønnsakene. Tilsett kjøttbollene og blomsterkål i sausen og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Så snart det er ferdig drysser du resten av persillen på toppen før du serverer

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kalettes

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her