Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille
Kalettes

Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille

Blomsterkål kalles også kalettes, og er en krysning av rosenkål og grønnkål. En smaksrik grønnsak som passer godt sammen med kjøttboller og tomatsaus.

Fremgangsmåte

Skrell løken og gulroten. Vask og skrell selleriroten. Hakk løken, gulroten og sellerien og legg dem i en stor kasserolle sammen med 3 spiseskjeer olivenolje og 2 laurbærblad. Sauter dem i 4 minutter på lav varme og tilsett tomaten. Kok det på lav varme i 15 minutter dersom du bruker tomatpuré og 1 time dersom du bruker modne tomater. Rør om av og til.

Dypp brødet i melken. Skrell og hakk opp hvitløken. Bland kjøttet med egg, brødet (som du vrir melken ut av først), hvitløk og halvparten av persillen.

Legg til en klype kanel og krydre etter egen smak.

Form kjøttbollene; rull dem i melet, plasser de på et brett og bak dem i ovnen på 200 grader.

Kutt av bunnen på blomsterkålene, vask dem og kok dem i vann med salt i ca. 5 minutter.

Ta laurbærbladene ut fra tomatsausen og knus grønnsakene. Tilsett kjøttbollene og blomsterkål i sausen og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Så snart det er ferdig drysser du resten av persillen på toppen før du serverer

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kalettes

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du mye smak på kort tid - jambalaya på 15 minutter
Dagens rett
Jambalaya

Slik lager du mye smak på kort tid - jambalaya på 15 minutter

Det kreolske kjøkken er kjent for sine smaksintense retter, og med denne oppskriften lager du en fristende jambalaya på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her