Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig