Slik lager du kjøttkaker med ertestuing eller kålstuing
Foto: Matprat/Astrid Hals

Slik lager du kjøttkaker med ertestuing eller kålstuing

Kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing er veldig manges favoritt. Her får du oppskriften med tilbehøret som er enkelt å få til.

Fremgangsmåte

  1. Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor. Da får du nemlig en god og seig deig. 
  2. Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
  3. Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
  4. Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
  5. Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin  i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  6. Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  7. Eller aller best: ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
  8. Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.

Flere gode oppskrifter på kjøttkaker

Enkel oppskrift på ertestuing

Kålstuing lager du slik  

Brun saus hører med  til kjøttkakene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her