Hoegaarden Wit

Denne fiskesuppen kan alle klare. Den er dessuten så fristende at det kan lønne seg å lage dobbel porsjon.
Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.
Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.
Ha olje i en tykkbunnet kasserolle og fres løken over middels høy varme til den er blank. Tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter.
Pass på at varmen ikke er så høy at grønnsakene blir brune.
Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.
Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.
Tips: Her har vi brukt skrei, men du kan gjerne bruke en annen hvit fisk i stedet som sei, breiflabb, uer eller annet godt.
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd