Klassisk bacalao
Foto: Astrid Hals

Klassisk bacalao

I mangel av fersk fisk, gjør klippfisk jobben mer enn godt nok. Prøv denne klassiske oppskriften på bacalao. Flere andre forslag til oppskrifter følger også med.

Fremgangsmåte

Rens klippfisk for skinn og ben, og skjær den i biter på 3-4 centimeter.

Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili. Varm opp oljen i en kasserolle.

Legg et lag løk i bunnen først og legg så lagvis klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater i kasserollen.

Rør ut tomatpureen i litt vann og hell den i kasserollen.

Kok opp på middels varme, og la kasserollen småkoke på svak varme en drøy time, gjerne lenger. Rist kasserollen lett (slik at det ikke setter seg i bunnen) på platen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Ha gjerne i stenfrie oliven rett før servering. Serveres med godt brød ved siden av.

Flere varianter av bacalao

Tips: Du kan finne ferdig utvannet klippfisk i butikken, men hvis du skal vanne den ut selv bør den ligge i ett døgn hvor du skifter vannet et par ganger. Du kan gjerne ha hele bacalaogryten i ovnen på 125 grader i ca 2 timer, da er du sikker på at den ikke svir seg i bunnen.

Prøv noen av disse fiskegrytene

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her