Klassisk bacalao
Foto: Astrid Hals

Klassisk bacalao

I mangel av fersk fisk, gjør klippfisk jobben mer enn godt nok. Prøv denne klassiske oppskriften på bacalao. Flere andre forslag til oppskrifter følger også med.

Fremgangsmåte

Rens klippfisk for skinn og ben, og skjær den i biter på 3-4 centimeter.

Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili. Varm opp oljen i en kasserolle.

Legg et lag løk i bunnen først og legg så lagvis klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater i kasserollen.

Rør ut tomatpureen i litt vann og hell den i kasserollen.

Kok opp på middels varme, og la kasserollen småkoke på svak varme en drøy time, gjerne lenger. Rist kasserollen lett (slik at det ikke setter seg i bunnen) på platen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Ha gjerne i stenfrie oliven rett før servering. Serveres med godt brød ved siden av.

Flere varianter av bacalao

Tips: Du kan finne ferdig utvannet klippfisk i butikken, men hvis du skal vanne den ut selv bør den ligge i ett døgn hvor du skifter vannet et par ganger. Du kan gjerne ha hele bacalaogryten i ovnen på 125 grader i ca 2 timer, da er du sikker på at den ikke svir seg i bunnen.

Prøv noen av disse fiskegrytene

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her