Knekkebrød med frø
Foto: Mats Widén

Knekkebrød med frø

Lag knekkebrød selv. Det er veldig enkelt, og de smaker mye bedre enn de du kjøper.

Fremgangsmåte

Varm melken til 37ºC. Rør gjæren ut i melken i en bakebolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen smidig i ca. 5 minutter. la deigen heve i 30–40 minutter.

Sett ovnen på 250º. Bland alle ingrediensene til frøblandingen og arbeid forsiktig inn det i deigen når du skal bake ut.

Ta deigen på melet bakebord og del den i 10–12 biter. From til runde boller og kjevle ut så tynt og rundt som mulig. Skjær ut et hull i midten.

Kjevle til slutt i med litt kruskakli og prikk brødene med en gaffel.

Legg knekkebrødene på bakepapir på steikeplate. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i en tett boks.

Tips:
Knekkebrød med krydder og ulike typer frø som passer perfekt til en god ost.

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv smaking av engelske viner
Matkurs og vinkurs

Eksklusiv smaking av engelske viner

Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her