Knuts svineri

Ingredienser
Antall porsjoner: 4-5
750 g indrefilet av svin
200 g champignon
150 g sorte oliven
2 store grønne asparges
3 fedd hvitløk
1/2 bunt persille
1 ts timian
1 ts
1 laurbærblad
Sort pepper etter smak
1 ts brunt sukker
2 dl rødvin
1 ss cognac
1 ts arrowroot mel
Olivenolje til steking
Stor stekepanne med lokk.

Fremgangsmåte

Champignonen renses og deles i 4, brunes med pepper og settes til side. Svinefileten skjæres i skiver på ca 1,5 cm tykkelse, brunes raskt med pepper (ikke ha for mye kjøtt i pannen av gangen) og settes til side. Slå mesteparten av stekefettet ut av pannen og svi av cognacen med stekebelegget i den varme pannen.
 
Oliven, asparges, hvitløk og persille hakkes grovt og has i pannen sammen med rødvin, og krydder, det hele kokes raskt opp mens stekebelegget skrapes opp og røres ut. Arrowroot røres ut i litt vann og tilsettes under omrøring. Legg kjøtt og sopp oppå grønnsakene, dekk med lokk og la det trekke over svak varme i ca 20 minutter. Rør forsiktig av og til. Smak forsiktig til med brunt sukker.
 
Serveres direkte fra pannen, dryss litt hakket persille og nykvernet pepper over umiddelbart før servering.
 
Serveres sammen med fløtegratinerte poteter og en enkel grønn salat med vinaigrette dressing basert på balsamico-eddik.
 
En rød Costieres de Nimes bør fungere utmerket som drikke.
 

Sendt inn av Knut Kirkemo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her