Knuts svineri

Ingredienser
Antall porsjoner: 4-5
750 g indrefilet av svin
200 g champignon
150 g sorte oliven
2 store grønne asparges
3 fedd hvitløk
1/2 bunt persille
1 ts timian
1 ts
1 laurbærblad
Sort pepper etter smak
1 ts brunt sukker
2 dl rødvin
1 ss cognac
1 ts arrowroot mel
Olivenolje til steking
Stor stekepanne med lokk.

Fremgangsmåte

Champignonen renses og deles i 4, brunes med pepper og settes til side. Svinefileten skjæres i skiver på ca 1,5 cm tykkelse, brunes raskt med pepper (ikke ha for mye kjøtt i pannen av gangen) og settes til side. Slå mesteparten av stekefettet ut av pannen og svi av cognacen med stekebelegget i den varme pannen.
 
Oliven, asparges, hvitløk og persille hakkes grovt og has i pannen sammen med rødvin, og krydder, det hele kokes raskt opp mens stekebelegget skrapes opp og røres ut. Arrowroot røres ut i litt vann og tilsettes under omrøring. Legg kjøtt og sopp oppå grønnsakene, dekk med lokk og la det trekke over svak varme i ca 20 minutter. Rør forsiktig av og til. Smak forsiktig til med brunt sukker.
 
Serveres direkte fra pannen, dryss litt hakket persille og nykvernet pepper over umiddelbart før servering.
 
Serveres sammen med fløtegratinerte poteter og en enkel grønn salat med vinaigrette dressing basert på balsamico-eddik.
 
En rød Costieres de Nimes bør fungere utmerket som drikke.
 

Sendt inn av Knut Kirkemo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her