Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball
Foto: kabVisio

Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball

Potetballer er en tradisjon som har forskjellige navn avhengig av hvor i landet du befinner deg.

Fremgangsmåte

Raspeball / potetball:

  1. Kok opp kraft/buljong i en stor kjele; bland deigen.
  2. Form små baller; trekk dem 25 - 30 min.
  3. Vanlig tilbehør er salt fårekjøtt, Vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe.

Tips:
Noen serverer lettkokte grønnsaker i strimler og hvit saus med timian og andre friske urter til raspeballer.


Komle med dott:

  1. Klem vann av poteten i klede/sil; kna inn salt og mel.
  2. Kok opp kraft. Form store baller og stikk inn flesketerning i midten.
  3. Trekk kompene i kraften i 1 time. 
  4. Serveres med kokt gulrot og kålrot og kjøtt samt kokekraft.
     

Kompe (Sørlandet):

  1. Følg samme oppskrift som til komle - med eller uten dott.
  2. Server med stekt flesk og smrø eller tyttebærsyltetøy. 

Klubb (Nordland):

  1. Følg samme oppskrift som til raspeball.
  2. Server med stekt flesk og sirup. 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her