Raspeball / potetball:
- Kok opp kraft/buljong i en stor kjele; bland deigen.
- Form små baller; trekk dem 25 - 30 min.
- Vanlig tilbehør er salt fårekjøtt, Vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe.
Tips:
Noen serverer lettkokte grønnsaker i strimler og hvit saus med timian og andre friske urter til raspeballer.
Komle med dott:
- Klem vann av poteten i klede/sil; kna inn salt og mel.
- Kok opp kraft. Form store baller og stikk inn flesketerning i midten.
- Trekk kompene i kraften i 1 time.
- Serveres med kokt gulrot og kålrot og kjøtt samt kokekraft.
Kompe (Sørlandet):
- Følg samme oppskrift som til komle - med eller uten dott.
- Server med stekt flesk og smrø eller tyttebærsyltetøy.
Klubb (Nordland):
- Følg samme oppskrift som til raspeball.
- Server med stekt flesk og sirup.