Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball
Foto: kabVisio

Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball

Potetballer er en tradisjon som har forskjellige navn avhengig av hvor i landet du befinner deg.

Fremgangsmåte

Raspeball / potetball:

  1. Kok opp kraft/buljong i en stor kjele; bland deigen.
  2. Form små baller; trekk dem 25 - 30 min.
  3. Vanlig tilbehør er salt fårekjøtt, Vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe.

Tips:
Noen serverer lettkokte grønnsaker i strimler og hvit saus med timian og andre friske urter til raspeballer.


Komle med dott:

  1. Klem vann av poteten i klede/sil; kna inn salt og mel.
  2. Kok opp kraft. Form store baller og stikk inn flesketerning i midten.
  3. Trekk kompene i kraften i 1 time. 
  4. Serveres med kokt gulrot og kålrot og kjøtt samt kokekraft.
     

Kompe (Sørlandet):

  1. Følg samme oppskrift som til komle - med eller uten dott.
  2. Server med stekt flesk og smrø eller tyttebærsyltetøy. 

Klubb (Nordland):

  1. Følg samme oppskrift som til raspeball.
  2. Server med stekt flesk og sirup. 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her