Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball
Foto: kabVisio

Komle, raspeball, kompe, klubb, potetball

Potetballer er en tradisjon som har forskjellige navn avhengig av hvor i landet du befinner deg.

Fremgangsmåte

Raspeball / potetball:

  1. Kok opp kraft/buljong i en stor kjele; bland deigen.
  2. Form små baller; trekk dem 25 - 30 min.
  3. Vanlig tilbehør er salt fårekjøtt, Vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe.

Tips:
Noen serverer lettkokte grønnsaker i strimler og hvit saus med timian og andre friske urter til raspeballer.


Komle med dott:

  1. Klem vann av poteten i klede/sil; kna inn salt og mel.
  2. Kok opp kraft. Form store baller og stikk inn flesketerning i midten.
  3. Trekk kompene i kraften i 1 time. 
  4. Serveres med kokt gulrot og kålrot og kjøtt samt kokekraft.
     

Kompe (Sørlandet):

  1. Følg samme oppskrift som til komle - med eller uten dott.
  2. Server med stekt flesk og smrø eller tyttebærsyltetøy. 

Klubb (Nordland):

  1. Følg samme oppskrift som til raspeball.
  2. Server med stekt flesk og sirup. 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her