Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.
Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme. Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering. Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter.
Ha i fløte og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sil gjerne suppen flere ganger for en silkemyk konsistens. Ha suppen tilbake i kjelen og hold suppen varm til servering.
Kok aspargestoppene møre i lettsaltet vann med 1 ts sukker, ca 2-3 minutter og hell av kokevannet.
Server suppen varm med en kladd smør, aspargestopper og en skive røkelaks i hver skål.
Tips: Bruk gjerne skrell og grove bunner fra asaprges til å lage denne suppen. Her ligger det mye smak. Når suppen siles påvirkes ikke konsistensen.