Kremet aspargessuppe med røkelaks
Apéritif

Kremet aspargessuppe med røkelaks

Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.

Fremgangsmåte

Stek løk, purre og selleri blankt i olivenolje over middels varme.  Kutt av eventuelt aspargestopper og legg til side for servering. Ha i den restrerende aspargesen og kyllingkraft, kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre ca 45 minutter. 

Ha i fløte og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sil gjerne suppen flere ganger for en silkemyk konsistens. Ha suppen tilbake i kjelen og hold suppen varm til servering. 

Kok aspargestoppene møre i lettsaltet vann med 1 ts sukker, ca 2-3 minutter og hell av kokevannet. 

Server suppen varm med en kladd smør, aspargestopper og en skive røkelaks i hver skål. 

Tips: Bruk gjerne skrell og grove bunner fra asaprges til å lage denne suppen. Her ligger det mye smak. Når suppen siles påvirkes ikke konsistensen.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat
Dagens rett

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker
Ukens drink

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker

Old Cuban Cocktail er en lekker kombinasjon av fatlagret rom, masse mynte, lime og litt champagne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her