Kremet pasta med kylling og hvitløk

Ingredienser
2 personer

200-300 gram fersk pasta
1 kyllingbryst
1 sjalottløk
3 sjampinjong
2-3 skiver parmaskinke - eller bacon
1 fedd hvitløk
2 dl kremfløte
3 egg
100-150 gram revet ost
Frisk timian
Olivenolje til steking

Fremgangsmåte

Skjær kyllingbrystet i biter. Hakk sopp og sjalottløk.

Stek kyllingen på middels varme sammen med sopp og sjalottløk i olivenolje i 5-6 minutter. Ha i parmaskinke. (Dersom du bruker bacon, stek det sprøtt på lav varme før du har i kyllingen).

Bruk hvitløkspresse og press hvitløken rett i panna. Når det begynner å lukte hvitløk, trekk plata av varmen (ca ett minutt).

Pisk fløte og egg lett sammen. Ha i osten.

Ha pastaen i stekepanna og hell over fløteblandingen. La det putre i ca ett minutt. Pynt med parmaskinke og frisk timian.

Sendt inn av Ragnar Bøifot

Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her