Kreps som i Limousin i Frankrike
Foto: Istock

Kreps som i Limousin i Frankrike

Det er slik de tilbereder krepsen i Limousin i Frankrike. Litt flere ingredienser enn vi er vant, men det smaker utrolig godt.

Fremgangsmåte

  1. Gjør i stand krepsen. Løft opp halefinnen og fjern den lille sorte strengen. Vask og tørk krepsen.
  2. Bind sammen urtene til kvasten.
  3. Smelt smøret i en sautépanne og legg i krepsekjøttet. Legg på lokk og la trekke i 5 minutter.
  4. Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og la det trekke under omrøring over svak varme i ca. 2 minutter. Slå i cognac og tenn på. Rist på pannen til flammene har slukket.
  5. Tilsett vin, tomatpuré, laurbærblad, timian og persillekvaster. La alt koke over sterk varme under omrøring ca. 2 minutter. Ta opp krepsen med en hullsleiv og hold den varm.
  6. La væsken koke inn til den tykner, ca. 5 minutter. Tilsett halvparten av fløten og la det koke 2 minutter til. Fjern laurbærblad, timian og persillekvastene.
  7. Pisk sammen eggeplommene med en gaffel og bland inn resten av fløten. Hell det i sautépannen og ta den bort fra varmen.
  8. Rør med en teskje til sausen er glatt og tykk. Tilsett krepsen og smak til med kajenne. Varmes opp igjen under omrøring ca. 30 sekunder.
  9. Ha kreps og saus i en serveringsbolle og strø over hakket estragon.

Serveres straks.

Her finner du flere oppskriifter med kreps

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her