Krepseterrine med dillakevittgelé

Krepseterrine er kanskje ikke det du lager så ofte. Derfor skal du lage denne deilige retten

Fremgangsmåte

Farsen: La fileten trekke i fiskekraften til den er gjennomkokt. Avkjøl. Bløtlegg gelatinbladene i 5 minutter og løs dem opp i varm fiskekraft. Mos fiskekjøttet fint i foodprocessor. Tilsett kremen med lett hånd. Og rør inn den lunkne gelatinblandingen. Fordel halvparten av farsen i en form kledd med plastfolie og dekk med et lag med krepsehaler. Fordel resten av farsen over og sett kaldt.

Dillakevittgeléen:
Pisk eggehviten lett og pisk den inn i den varme krepsekraften. Eggehviten tar med seg urenheter og gjør kraften klar. Bløtlegg gelatinbladene i 5 minutter og løs dem opp i den varme kraften. Avkjøl litt ogpisk inn akevitten. Avkjøl til geléen begynner å stivne. Fordel litt halvstiv gelé over skivene og sett kaldt igjen.

Anretning: Legg tomatbåter (uten skinn og før) på tallerkenen, terrinskiven over. Fordel spinatblader som er vendt i mel og stekt i krumkakejern rundt skiven. Garner med 1 kreps og en dusk krondill samt fordel hakket akevittgelé rundt.

Ved servering skjæres terrinen i skiver. Hver skive glaseres med dillakevittgelé.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her