Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene.

Fremgangsmåte

Ovnsbakte rotgrønnsaker:
Rens sjalottløkene og del dem i to, eventuelt tre deler.

Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del dem i to og deretter i to eller i båter. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller like store biter.

Bland alle grønnsakene sammen og ha dem over i en smurt langpanne eller ildfast form.

Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, ingefær og chili og hell væsken over grønnsakene.

Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.

Fisken:
Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.

Stek fisken over middels høy varme i litt olje i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter. Snu og stek ett minutt på den andre siden.

Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.

Alternativ: Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene.

Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.

Alt du trenger å vite om laks

Flere deilige tex-mes-oppskrifter

Flere lekre lakseoppskrifter finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen