Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk
Foto: Istock

Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk

Denne retten er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Krydderstekt ørret:
ørret
cummin
nykvernet sort pepper
salt
olje til steking

Hvite bønner:
70 g tørka hvite bønner
1 ½   liter kyllingkraft
½ gulrot
½ sellerirot
1 løk
4 skiver bacon
6 knaskegulrot
1-1½ dl extra virgin olivenolje
litt sjøgress og karse
6 artisjokk

Artisjokk:
6 miniartisjokk
1 dl olivenolje
saft fra 2 sitroner
4 dl vann
1½ ts salt
1 ts hel sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Krydderstekt ørret:
  2. Ørret fileteres og kuttes i fine jevne stykker, stekes på en side med litt salt, pepper og cummin.
  3. Hvite bønner:
  4. Hvite bønner legges i vann i 24 timer som du så heller av og skyller bønnene godt.
  5. Kok bønnene møre i kyllingkraft, bacon og grønnsakene som er kuttet i grove terninger. Ta bort grønnsaker og bacon når bønnene er møre.
  6. Sil av bønnene og reduser ned kyllingkraften, tilsett olje, terninger av knaskegulrøtter og bønnene la dette koke opp slik at mye av den konsentrerte smaken samler seg rundt bønnene.
  7. Smak til med salt og pepper og tilsett blansjert sjøgress, karse og kokt artisjokk.
  8. Artisjokk:
  9. Artisjokker renses med kniv og kokes møre med lokk, avkjøles og renses, deles opp og oppbevares i silt lake fra artisjokk.
    Rett før servering tas litt extra virgin olivenolje på.

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her