Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk
Foto: Tom Haga

Krydderstekt ørret med hvite bønner og artisjokk

Fremgangsmåte

Krydderstekt ørret:
Ørret fileteres og kuttes i fine jevne stykker, stekes på en side med litt salt, pepper og cummin.

Hvite bønner:
Hvite bønner legges i vann i 24 timer som du så heller av og skyller bønnene godt.
 
Kok bønnene møre i kyllingkraft, bacon og grønnsakene som er kuttet i grove terninger. Ta bort grønnsaker og bacon når bønnene er møre.
 
Sil av bønnene og reduser ned kyllingkraften, tilsett olje, terninger av knaskegulrøtter og bønnene la dette koke opp slik at mye av den konsentrerte smaken samler seg rundt bønnene.
 
Smak til med salt og pepper og tilsett blansjert sjøgress, karse og kokt artisjokk.

Artisjokk:
Artisjokker renses med kniv og kokes møre med lokk, avkjøles og renses, deles opp og oppbevares i silt lake fra artisjokk.

Rett før servering tas litt extra virgin olivenolje på.
 

Sendt inn av Charles Tjessem

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen