Krydderstekt reinsdyrflatbiff med pære og persillerøtter
Foto: Terje Svendsen

Krydderstekt reinsdyrflatbiff med pære og persillerøtter

Du må lage denne deilige retten mesterkokken Odd Ivar Solvold har komponert for deg.

Fremgangsmåte

Rist de hele krydrene i en varm, tørr panne. Knus dem godt og sikt.

Brun reinsdyrkjøttet i en blanding av olje og smør. Tilsett krydderet i panna og vend godt om. Ha kjøttet på stekebrett og etterstek i ovn ved 160 grader i ca 20 minutter. Ta kjøttet ut og la hvile i 10 minutter.

Skrell persillerøttene og del dem i fire. Forvell røttene i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha dem i en ildfast form og bak i ovn sammen med smør og sitron ved 210 grader i 10 minutter.

Skrell pæren og kutt den i 3 mm tykke skiver. Stek i en blanding av smør og sukker, til den er myk. Smak til med sitronsaft.

Servér med stekt sopp og kokte grønne bønner.

Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her 

Her mange flere deilige retter med reinsdyr

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Odd Ivar Solvold

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen