- Krydre kjøttet med salt og pepper, brun det, og ha i hvitløksfedd, timian og en skje smør. Stek det videre i ovnen på 140 grader i ca. 20 min, ta det ut og la det nå en kjernetemperatur på 56 grader.
- La kjøttet hvile i 20 minutter, varm det gjerne opp i ovnen i 5 minutter før servering.
- Hvit bønnepure:
Legg bønnene i rikelig med vann over natten. - Hell av vannet og skyll bønnene i kaldt vann.
- Ha dem i en kjele sammen med grønnsaker, hvitløk og laurbær.
- Det er viktig å ikke bruke salt i vannet, da kan bønnene få vansker med å bli møre og skinnet blir seigt.
- Kok opp og skru ned varmen.
- Bruker du cannellinibønner, tar det ca 2 timer.
- Hvis du har en skje bakepulver i kokevannet, halverer du koketiden. Skum av jevnlig.
- Når bønnene er møre, siler du av kokevannet og tar vare på det.
- Kok opp fløten med smøret. Kjør bønner i en mikser og spe med smør og fløte.
- Tilsett olivenolje og spe med litt av kokevannet til ønsket konsistens.
- Dette skal bli en helt glatt krem, gjerne litt tynn, slik at den fungerer omtrent som en saus.
- Smak til med salt, pepper og sitron før servering.
- Sprø hvitløk:
- Skrell og rens hvitløken og høvle den i syltynne skiver på langs.
- Sprøstek skivene på middels varme i en panne i en del olivenolje.
- De skal bli lyst gylne og sprø. Legg skivene over på papir, smak til med salt. Oppbevares i romtemperatur.
Tips:
Du kan godt bruke ferdigkokte hvite bønner til pureen. Til 1 boks beregner du halvparten av fløte og smørmengden. Spe med vann og smak til.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig