Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker
Foto: Kim Holthe

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Pakk kveite inn i spekeskinke og server med grillete grønnsaker. Smaker herlig.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg skinke rundt hele fiskestykket. Legg fiskestykkene på aluminiumsfolie, drypp olje over.

Grillete grønnsaker:
Lag en form av tykk aluminiumsfolie (tre lag). Rens og del opp grønnsakene, legg dem i folieformen.
 

Rør sammen olje, sennep, honning og sitronsaft og hell det over grønnsakene - bland godt.

Sett formen med grønnsakene på grillen først, de trenger 10-12 minutter. De kan også stekes i ovnen ved 180 grader. Det tar 25-30 minutter.

Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje på grillen eller i pannen og stek den i 6-8 minutter. Snu fisken ofte.

Server fisken på en seng av grønnsaker, pynt med grønt og server godt brød til.

Tips: Her kreves det tynne skiver av en ekstra god spekeskinke. Fisken beholder smak og saftighet når den bakes pakket i skinke.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her