Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker
Foto: Kim Holthe

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Pakk kveite inn i spekeskinke og server med grillete grønnsaker. Smaker herlig.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg skinke rundt hele fiskestykket. Legg fiskestykkene på aluminiumsfolie, drypp olje over.

Grillete grønnsaker:
Lag en form av tykk aluminiumsfolie (tre lag). Rens og del opp grønnsakene, legg dem i folieformen.
 

Rør sammen olje, sennep, honning og sitronsaft og hell det over grønnsakene - bland godt.

Sett formen med grønnsakene på grillen først, de trenger 10-12 minutter. De kan også stekes i ovnen ved 180 grader. Det tar 25-30 minutter.

Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje på grillen eller i pannen og stek den i 6-8 minutter. Snu fisken ofte.

Server fisken på en seng av grønnsaker, pynt med grønt og server godt brød til.

Tips: Her kreves det tynne skiver av en ekstra god spekeskinke. Fisken beholder smak og saftighet når den bakes pakket i skinke.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her