Dampet kveite med løk- og spinattimbal, syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter
Foto: Lauritzen & Westhammer

Dampet kveite med løk- og spinattimbal, syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Fremgangsmåte

Fondantpotet:
Skrell og skjær potetene i store terninger. Kok dem møre i buljong med hvitløk og persille. Da får de god smak.
 
Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.

Ha hvitløk og persille over i det klare smøret og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt.

Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.

Rotgrønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør. Rør inn sukker så grønnsakene blir glaserte.
 
Løk- og spinattimbal (tårn):
Surr løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk. Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler.
 
Kveiten:
Del opp kveitefileten i fire like store stykker. Kok opp vann med salt til fisken og la den trekke på middels varme, den må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er den akkurat gjennomkokt.
 
Server kveiten med grønnsakene og nøtte- og soyasmøret
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her