Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet
Foto: Bent Raanes Sørensen

Kveitesashimi med syltet agurk fylt med tartar, løyrom, sirup av soppsoya og engsyresorbet

Denne retten er faktisk rask å lage det til tross for du trenger litt råvarer som du kanskje ikke har i skapet. Følg bare den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Legg fisken i fryseren et par timer.

Finkutt ca. 1/3 og kutt resten i tynne skiver.

Finhakk en halv sjalottløk og bland i den hakkede fisken med hvitløk, sesamfrø og gressløk. Smak til med salt og sitronsaft.

Høvle fire lange skiver av agurken og mariner disse i litt sitronsaft, sukker og olje. Rull så disse med kveitetartaren i midten.

Engsyresorbet:
Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ ts glukose. Avkjøl og tilsett sitronsaften og hakket engsyre. Frys inn og rør jevnlig til det er sorbet. 

Kok opp 1dl soppsoyasaus med 1 dl sukker til en fin sirup og avkjøl.

Anrett fiskeskivene og agurkrulladen som på bildet. Topp fisken med noen dråper sitronsaft og litt flaksalt. Legg på 1 god ss med kaviar og legg sorbeten på tilslutt.

Tips:
Hvis du ikke får tak i engsyreblader, kan du bruke sour leaves som selges i asiatiske butikker.

Tips:
Og hvis du ikke får tak i soppsoyasaus, kan du bruke en saltredusert soyasaus.

Se våre andre oppskrifter på sashimi

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her