Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene. Vend filetene i marinaden og la dem ligge i ½ time eller natten over.
Ta filetene opp av marinaden og legg dem på en del av grillen hvor det ikke er alt for varmt. Dusj med en vannflaske for å slukke eventuelle flammer som blusser opp på grunn av olje som drypper. Snu fileten flere ganger.
Fileten kan serveres på mange måter. Vil man ha det litt meksikansk, kan man skjære fileten i strimler og fylle kjøttet i en tortilla sammen med salatingredienser. Litt salsa og en liten rømmeklatt over til slutt hører også med.
Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.