Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen
Foto: Matprat

Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen

Denne grillmetoden har vært diskusjonstema i grillkretser i årevis. Ikke alle er enige i at dette er den beste måte å grille kylling på, men alle synes at den er morsom.

Fremgangsmåte

Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).

Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.

Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.

Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.

Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.

Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm!

La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.

Her finner du flere deilige retter med kylling på grillen

Slik lager du rub-a-dub (krydderblanding)

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig
Dagens rett

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her