Kyllingbryst med appelsin og estragon

Ingredienser

6-8 porsjoner
6-8 kyllingbrystfileter
salt
hvit pepper
2 ss hakket frisk estragon
smør til steking
Appelsinsaus
6-8 porsjoner
2 sjalottløk
2 ss smør
3 dl hønsekraft eller -buljong
5 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 ss maisenna
2 ss hakket frisk estragon
salt
Osterösti
6-8 porsjoner
16-20 poteter
6 dl revet ost
2 1/2 ts salt
1 1/2 ts hvit pepper
olje til steking

Fremgangsmåte

Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 2-3 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og osterösti.
Appelsinsaus
Finhakk løk og surr den i smør til den blir blank. Hell på kraft og appelsinjuice og la det koke litt inn. Jevn sausen med maisenna. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.
 
Osterösti
Skrell potetene og grovriv dem på et rivjern eller i en matprosessor. Bland inn revet ost, salt og pepper. Form massen til kaker. Varm olje i en panne og stek röstiene brune på begge sider til de er gjennomstekte.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her