Kyllingfilet løvbiff med hjemmelaget potetmos
Foto: Ugur Karakoc

Kyllingfilet løvbiff med hjemmelaget potetmos

Denne deilige retten med kylling lager du raskt som bare det. Selv om maten kommer raskt på bordet går det ikke utover smaken.

Fremgangsmåte

  1. Potetmos: Skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
  2. Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
  3. Hell fra vannet på potetene og knus dem med en gaffel eller potetmos-stapper.
  4. Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper.
  5. Kyllingfilet løvbiff: Skjær kyllingfiletene i 2-3 på langs til løvbiff.
  6. Bank dem lett.
  7. Stek i olje i 1 minutt på hver side.
  8. Dryss over salt og pepper
  9. Ta dem ut av pannen. 
  10. Kok ut pannen med rødvin, vann og soyasaus. 
  11. Anretning: Legg potetmos i bunn med kylling-løvbiff på toppen. 
  12. Drypp over sjyen og legg salat/spinatblader på til slutt. 
  13. Dryss over revet parmesan.

Tips: Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat er godt i hjemmelaget potetmos.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her