Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie
Foto: Alf Børjesson

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Denne kyllingfileten skal først i panne. Så i ovn med parmaskinke og toppen salvie.

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem over middels høy varme i litt smør til de blir pent brunet, ca 2 minutter på hver side.
 
Legg filetene over i en smurt ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Legg filetene tilbake i den ildfaste formen med skjøten på skinkeskivene ned
 
Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 grader og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt.
 
Kok båndspaghetti som anvist på pakken. Hell av vannet når pastaen fortsatt har litt tyggemotstand i midten (al dente).
 
Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter i pastaen og rør godt rundt.
 
Anrett pastaen på en stor tallerken med kyllingfiletene oppå og pynt med oliven og frisk salvie.

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her