Kyllinggryte med okra kotopoulo med bamies som i Hellas
Foto: Istok

Kyllinggryte med okra kotopoulo med bamies som i Hellas

Slik lager de kyllinggryte i Hellas

Fremgangsmåte

  1. Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt med kjøkkenpapir.
  2. Varm oljen i en stor kasserolle og stek kyllingstykkene pent brune på alle sider, stek i flere omganger.
  3. Ta opp kyllingen. Ha løk i oljen og stek til den er gyllen.
  4. Ha kyllingstykkene tilbake i kasserollen sammen med tomater, tomatpuré, buljong, oregano og litt salt og pepper. Legg på lokk og la gryten koke på svak varme i 30 minutter.
  5. Rens i mellomtiden okraen, skjær av den ytterste delen av stilkfestet, men skjær av så lite som mulig. Dypp okraen i en bolle med kaldt vann og la den renne av. Legg den på toppen av kyllinggryten og rist forsiktig på kasserollen.
  6. Dryss på litt mer salt og pepper og legg lokk på. Kok på svak varme i 30 minutter. Ikke rør gryten etter at okraen er tilsatt, bare rist forsiktig på kasserollen av og til.
  7. Server kokte eller stekte poteter til.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her