Kyllingsuppe

Ingredienser
Litt kyllingrask (grillet)
0,5 l Vann
1,5 ts Hønsebuljong (les på pakka)
1/3 Fløte
1 Purre
1 Middels løk
Litt røde paprika
1-3 Hvitløksfedd
1 ts Paprikapulver
1 ts Cayennepepper
- eller litt rød tabasko
1 ts Karri
2 ss Sherry, madeira event portvin
Litt smør
Salt & pepper

Fremgangsmåte

Finhakk og surr grønnsakene i litt olje. Løken skal bli myk, ikke brun, så ha event på litt salt. Bland i kydder og smør.
kok opp vannet med buljong etter anvisning på pakka. Del kyllingen i terninger og tilsett sammen med fløten. Er fulen rå, kan denne has i med en gang. La småkoke noen minutter. Fløten bør etter min mening koke litt/redusere, men det er vel en smakssak.
Ha grønnsakene i gryten mot slutten av koketiden sammen med sherryen og tabasko, om du velger det fremfor cayenne. Tabasko kan med fordel has i etter servering om det er kyllinger til bords.

PS: Sherry e.l. gir et betydelig løft, så dette er nesten obligatorisk. Og for ørtende gang; Ja, du kan kjøre bil selv om du har spist mat med vin i. Alkoholen har fordampet. JTFC.

Sendt inn av Arnstein Østre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her