Kystens fiskesuppe - med fiskekraft
Knut Yngve Davanger

Kystens fiskesuppe - med fiskekraft

Denne fiskesuppen må du prøve. Med alt det deilige som er i, blir du og dine garantert forøyd.

Ingredienser

4 porsjoner:

400 g skinn- og benfri fiskefilet (torsk, laks, breiflabb)
2 stk sjalottløk
2 ss smør
1,5 l fiskekraft
2 stk gulrot
0,5 stk persillerot
0,5 stk purre
1 stk liten fennikel
4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
2 dl fløte eller seterrømme
1 stk eggeplomme
salt
pepper
0,5 ss eddik eller sitronsaft
gressløk
1 kg fiskeavskjær
løk
gulrot
sellerirot
purre
salt
laurbærblad
4 stk pepperkorn
frisk persille

Fremgangsmåte

Bør lages på god fiskekraft, være fyldig og lett syrlig.

Skjær fiskefileten i mindre biter.
Finhakk sjalottløk og surr myk i litt smør. Tilsett fiskekraft og rensede grønnsaker skåret i tynne staver.
Og kok dem knapt møre (3-4 min). Ta dem opp.

Rør sammen mykt smør og hvetemel og pisk inn i den varme kraften. Kok opp og la suppen trekke i 8-10 min. Tilsett halvparten av rømme eller fløte. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisk og grønnsaker.

Visp sammen resten av rømme og eggeplomme og tilsett i suppen under omrøring (leger suppen). Suppen bør ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
Smak til med eddik eller sitronsaft og finhakket gressløk..

Tips: Best resultat får du om du koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis.
Fiskefond eller kyllingfond (fra flaske) ev kan brukes, men kan fort bli litt for salt og gir ikke den samme gode smak som når du koker kraft selv.

Fiskekraft:
Skyll godt av fiskeavskjær fra hvit fisk, helst pale. Legg i en kasserolle med løk, gulrot, sellerirot og ev litt purre i grove biter. Tilsett vann til det dekker alt i gryten. Kok opp, skum godt, tilsett litt salt, laurbærblad, pepperkorn og noen persillestilker. La kraften koke uten lokk i ca 20 min. (Koker kraften lengre kan den lett få «limsmak».)

Sil kraften gjennom et klede/fin sikt og kok den inn til den får en fyldig smak. (kok uten lokk).

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her