Laks- og spinatsuppe med scones
Foto: Astrid Hals

Laks- og spinatsuppe med scones

Denne suppa kombinerer to deilige ingredienser nemlig laks og spinat. I tillegg lager du scones. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Suppe:
Skjær laksen i terninger. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk dill og gressløk.

Kok opp buljong og legg i potetskivene. Kok opp under lokk ca. 10 minutter.

Tilsett laks og de øvrige ingrediensene. La det småkoke 2-3 minutter. Smak godt til med salt. server med lette scones til.

Lette scones:
Bland det tørre og tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin.
 

Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.

Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv og dryss på gresskarkjernene før de stekes midt i ovnen ved 250 grader, i ca. 10 minutter.

Bryt sconsene fra hverandre ved servering. De smaker godt både til en varm suppe eller til en salat.

Her finner du flere gode lakseoppskrifter

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 122 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen