Lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem
Foto: Inkognito

Lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem

Forutsetning for en skikkelig festmeny er en forrett. Vi foreslår lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ha løk, vin, sukker og anis i en kjele og kok sakte under lokk i 20 min. Ta av lokket og kok inn væsken.

Ha salt og pepper på laksen, 4 biter. Varm opp fettet og legg i laurbærblad og timian. Legg i laksen og kok forsiktig på maks 80 grader til laksen har en temperatur på 55 grader. Steketermometer anbefales.

Bland safran med sitronsaft. Pisk crème fraîche luftig og ha i safransaften. Pynt retten med friske urter.

De beste oppskriftene med laks

Mange gode oppskrifter med skalldyr

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inkognito

5
5/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen