Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup

Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup

Fremgangsmåte

Laksefilet med peanøttcrust:
Renskjær laksefileten og del opp i to like stykker. Legg med kjøttsiden opp i en ildfast form- Varm opp peanøttsmør, olivenolje og limesaft. Smør på laksen. Bak i ovn ved 160 grader i 8 minutter.

Salat av avocado, aspargesbønner og ruccula:
Skjær avocadoen i terninger. Kok bønnene i et par-tre minutter i lettsaltet vann til de er al dente, møre men fortsatt med litt tyggemotstand. Avkjøl i iskaldt vann. Skyll rucculaen. Bland salaten. Lag en dressing av olje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten og bland godt.

Pure av blomkål eller jordsskokker:
Skrell og skjær opp jordskokkene eller blomkålen. Kok mørt i lettsaltet vann. Kjør til puré sammen med fløte og smør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Soyasirup:
Kok inn til sirupkonsistens. Smak til med limesaft. Den skal være syrlig og salt.

Anretting:
Fordel puréen på to tallerkener. Legg laksen oppå. Hell soyasirup i syltynn stråle langs kanten. Tegn gjerne hjerter med den hvis du er ekstra kreativ. Legg salat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen