Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup
Apéritif

Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup

Med denne oppskriften gir du laksefileten ekstra mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Laksefilet med peanøttcrust:
    Renskjær laksefileten og del opp i to like stykker. Legg med kjøttsiden opp i en ildfast form. Varm opp peanøttsmør, olivenolje og limesaft. Smør på laksen. Bak i ovn ved 160 grader i 8 minutter.
  2. Salat av avocado, aspargesbønner og ruccula:
    Skjær avocadoen i terninger. Kok bønnene i et par-tre minutter i lettsaltet vann til de er al dente, møre men fortsatt med litt tyggemotstand. Avkjøl i iskaldt vann. Skyll rucculaen. Bland salaten. Lag en dressing av olje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten og bland godt.
  3. Pure av blomkål eller jordskokker:
    Skrell og skjær opp jordskokkene eller blomkålen. Kok mørt i lettsaltet vann. Kjør til puré sammen med fløte og smør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Soyasirup:
    Kok inn til sirupkonsistens. Smak til med limesaft. Den skal være syrlig og salt.
  5. Anretning:
    Fordel puréen på to tallerkener. Legg laksen oppå. Hell soyasirup i syltynn stråle langs kanten. Tegn gjerne hjerter med den hvis du er ekstra kreativ. Legg salat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her