Lakseterte med pannekaker og spinatsaus
Foto: Istock

Lakseterte med pannekaker og spinatsaus

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Bland mel, salt og spe melken inn mens du pisker, til røren er jevn. Pisk så eggene inn et om gangen. Sett den kjølig ca. ½ time. Ta så røren ut av kjøleskapet og pisk igjennom en gang til før du steker tynne pannekaker. Kjøl av pannekakene.
  2. Terten:
    Finn frem pannekakene. Smør en pannekake med fyll, dekk den så med lakseskiver. (Behøver ikke være helt tildekket),
  3. legg den så i en rund kakeform, ta så en ny pannekake, smør den med fyll, dekk så med lakseskiver, legges oppå den første pannekaken. Fortsett slik til det er slutt på pannekaker og fyll.
  4. Settes kjølig med tallerken evt. folie over. Skal helst stå i ett døgn. (Kan stå opptil 3 døgn)
  5. Spinatsaus:
    Spinaten blansjeres, og kuttes i fine biter, bland deretter alt sammen.

Skjær opp pannekaken i kakeskiver, legg saus ved spissen av hvert stykke. Pynt med litt salat, sherry tomater, sitronskiver og sort kaviar.

Sendt inn av Anne-Marie Høiberg Andersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her