Start med å sette ovnen på 130 grader for så å ha salt og pepper på de rå lammebogskivene. Deretter stekes kjøttet i pannen på høy varme til skorpen er pent brunet på begge sider.
Ta kjøttet av pannen og «smør inn» kjøttet med grønn curry paste. Nå skal ovnen være klar for kjøttet. Legg det i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet er klart når denne når 65 grader, ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen.
Imens kan du lage dressingen, enkelt, bland den greske yoghurten med hvitløk og sett i kjøleskapet.
Siden ovnen er opptatt, er et alternativ å ha olje i pannen, sett på svak til medium varme, kutt tomatene i to, ha på salt og pepper og legg dem i pannen. Sett på et stort dekkende lokk slik at du får «ovneffekten». Ta lokket av etter 7 minutter eller når du ser at tomatene er blitt myke.
Nå er lammet sannsynligvis ferdig og du kan ta det ut. Da kan du sjekke emballasjen til pitabrødet for tilberedning, og ha brødet i ovnen mens du kutter kjøttet i strimler.
Da er det klart for bespisning.
NB! Tidsperspektivet i denne oppskriften er basert på lammebog kuttet i skiver. Bruker du et helt stykke vil dette naturlig øke steketiden i ovnen. Men steketermometeret gjør jobben.
Server med pitabrød.
Slik baker du selv pitabrød hvis du ikke kjøper de ferdig
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig