Lam med grønn curry og pitabrød
Foto: Istock

Lam med grønn curry og pitabrød

Denne retten henter inspirasjon fra flere områder som Midt-Østen og Asia og resultatet er en rett som er superenkel å lage og har mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Start med å sette ovnen på 130 grader for så å ha salt og pepper på de rå lammebogskivene. Deretter stekes kjøttet i pannen på høy varme til skorpen er pent brunet på begge sider.
  2. Ta kjøttet av pannen og «smør inn» kjøttet med grønn curry paste. Nå skal ovnen være klar for kjøttet.
  3. Legg det i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet er klart når denne når 65 grader, ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen.
  4.  Imens kan du lage dressingen, enkelt, bland den greske yoghurten med hvitløk og sett i kjøleskapet.
  5. Siden ovnen er opptatt, er et alternativ å ha olje i pannen, sett på svak til medium varme, kutt tomatene i to, ha på salt og pepper og legg dem i pannen. Sett på et stort dekkende lokk slik at du får «ovneffekten». Ta lokket av etter 7 minutter eller når du ser at tomatene er blitt myke.
  6. Nå er lammet sannsynligvis ferdig og du kan ta det ut. Da kan du sjekke emballasjen til pitabrødet for tilberedning, og ha brødet i ovnen mens du kutter kjøttet i strimler.

Da er det klart for bespisning.

NB! Tidsperspektivet i denne oppskriften er basert på lammebog kuttet i skiver. Bruker du et helt stykke vil dette naturlig øke steketiden i ovnen. Men steketermometeret gjør jobben.

Server med pitabrød.

Slik baker du selv pitabrød hvis du ikke kjøper de ferdig

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her